Over ons

Historie

De doelstelling van de M.O.P. was en is nog steeds om de oudejaarsviering in goede banen te leiden.

Voor de oprichting waren de oudejaarsavonden nogal eens onrustig, hetgeen vaak baldadigheid tot gevolg had.
Middernacht (op 1 januari) komen de Moppers op de Brink bijeen om u een verrassende stunt te laten zien.

Er worden jaarlijks geschenken aangeboden aan diverse verenigingen in ons dorp. Begin December wordt er bij alle huizen in Makkinga een enveloppe rondgebracht, waarin de inwoners een geheel vrijblijvende bijdrage kunnen deponeren.

  Ook kunnen verenigingen die behoeften of wensen hebben dit kenbaar maken door een briefje bij de enveloppe in te sluiten. De enveloppen worden ongeveer een week later weer opgehaald. Met een gedeelte van het geld worden de stunts en cadeaus gefinancierd.

  Een aantal opvallende cadeaus zijn:

  • Verlichting voor de ijsbaan
  • Geluidsinstallatie dorpshuis
  • Financiële bijdrage voor aanschaf van nieuwe uniformen voor muziekvereniging Crescendo
  • 10.000 bouwstenen voor de bouw van een nieuwe kantine bij het dorpshuis
  • Stoelen voor het dorpshuis
  • Piano voor de zangvereniging
  • Financiële bijdrage voor de pleincommissie, om het nieuwe schoolplein in te richten.

  Huidige M.O.P.

  Tegenwoordig is de mop nog veel meer dan een oudjaarsploeg. Waar we eerst alleen maar met oud en nieuw bezig waren, is er veel bij gekomen de laatste jaren. Maar wat organiseren we nou eigelijk allemaal?  

  Uiteraard doen we nog steeds heel veel met oud en nieuw. 

  De M.O.P. envelop, de stunt op de Brink + de cadeau’s. 

  Ook hebben we op 1 Januari nog genoeg te doen. We gaan ’s middags naar Radio Centraal en die avond gaan we altijd naar een andere oudjaarsploeg. Daar komen alle oudjaarsploegen uit de regio. Ook is daar radio Odrie, waar alle ploegen dan weer live op de radio te horen zijn. Ieder jaar gaan we naar een andere plek. Dat werkt via een doordraai schema zo komt iedereen aan bod.

  Verder hebben we ieder jaar een fietstocht. Die vindt altijd in begin Juli plaats. Je kunt kiezen tussen een route van 40 of 60 km. Je komt onderweg verschillende stempelposten tegen waar je dus een stempel moet halen. Meestal word er dan ook even een drankje genuttigd. Een gezellig dagje met veel fietsplezier.